Bořivoj Brdička: Američtí voliči žádají výuku kompetencí pro 21. století

pondělí 5. listopadu 2007 ·

Ve Spojených státech se schyluje k prezidentským volbám. Není proto divu, že je touto problematikou ovlivněno kdeco. Zdá se, že svou roli při výběru vhodných kandidátů může mít i jejich postoj ke školství. Nedávno byly zveřejněny výsledky průzkumu veřejného mínění, který zjišťoval názory voličů na to, jak státní školství připravuje mladé lidi na život ve světě globální ekonomické soutěže. Průzkum byl iniciován organizací Partnership for 21stCentury Skills, která sdružuje zaměstnavatele, vedoucí školské pracovníky a politiky za účelem prosazení změn v cílech amerického školství. Průzkum byl realizován agenturou Public Opinion Strategies během září na vzorku 800 registrovaných voličů. Ukázalo se, že nespokojenost se současným stavem jednoznačně převládá.
http://www.spomocnik.cz/index.php?id_document=2159

Bořivoj Brdička

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.