Byl vyhlášen třetí ročník soutěže o počítač pro školu

čtvrtek 6. dubna 2006 ·

Po dvou úspěšných ročnících soutěže: "Na počítači o počítač" se České Švýcarsko o. p. s. a Správa Národního parku rozhodli v roce 2006 tuto akci zopakovat a vyhlašují již 3. ročník. Tentokrát s tématem: "Praktická ochrana přírody aneb Jak chráníme přírodu u nás". Díky sponzorskému daru firmy UPTIME s r.o. z Rumburku získá i letos vítězná škola výkonný počítač, který bude moci využít k výuce. Soutěž je určena týmům žáků ze základních škol, případně zájmovým útvarům při DDM apod., a to v Ústeckém a Libereckém kraji. Jak z názvu tématu vyplývá, úkolem je poutavou formou zpracovat v programu Power Point prezentaci, která představí, jak se škola zapojuje do konkrétní praktické ochrany přírody. Uzávěrka soutěže je 30. září 2006. Do tohoto termínu se mohou práce umístěné na CD-ROM s názvem školy zasílat na adresu obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko.

Nejen dospělí, ale i děti mohou aktivně napomáhat přírodě během nejrůznějších akcí.

Pod vedením odborníků ze svazů ochránců přírody nebo ze správ chráněných území se mohou školy a jejich žáci podílet na záchraně obojživelníků během jarních tahů, na sčítání ohrožených druhů živočichů nebo mapování vzácných druhů rostlin. Mohou sázet stromy, stavět budky nebo čistit studánky. Pokud některou z těchto nebo podobných aktivit vykonávají, mohou se zúčastnit letošního ročníku soutěže o počítač tvorbou prezentace, která seznámí ostatní školy s jejich činností a třeba je i inspirují k vlastním aktivitám.

Předmětem hodnocení práce nebude pouze obsah a rozsah práce, ale i nápaditost a celkový dojem z prezentace. Kromě již zmíněného počítače jsou pro vítěze připraveny zajímavé publikace z Českého Švýcarska a další ceny. Nejlepší práce budou prezentovány v říjnu během slavnostního vyhlášení vítězů v kulturním domě v Krásné Lípě.

Organizátoři věří, že řešení tohoto ! zadání budou moci školy zahrnout nejen do výuky výpočetní techniky, ale i občanské nauky či přírodopisu, a že během této činnosti žáci získají potřebné zkušenosti, které s výhodou využijí později během zpracovávání seminárních prací na středních školách. Škole se díky tomuto tématu také otevře možnost spolupracovat s organizacemi působícími v regionu v oblasti ochrany přírody, případně státní a veřejnou správou.

Bližší informace na telefonním čísle: 412 383 246, 608 405 055,
e--mail: kristina.petrackova@ceskesvycarsko.cz
České Švýcarsko o. p. s., Masarykova 1094/4, 407 46 Krásná Lípa

Práce se vracejí na vyžádání a mohou být se svolením autora využity vyhlašovateli k dalším účelům

České Švýcarsko je obecně prospěšná společnost, jejímž posláním je šetrný rozvoj regionu České Švýcarsko.

Zaměřuje se především na:

  • ochranu přírodních a kulturních hodnot

  • podporu šetrného cestovního ruchu a přeshraniční spolupráci

  • tvorbu a realizaci regionálních projektů

  • propagaci a informačně-publikační aktivity

  • vzdělávání a osvětu

Internetová adresa:

http://press.ecn.cz/view.php3?id=1297

Logo

Oblast:

Životní prostředí

Místo:

Krásná Lípa

Zdroj:

České Švýcarsko, o.p.s.

Zdroj URL:

http://www.ceskesvycarsko.cz

Autor:

Kristina Petráčková / České Švýcarsko, o.p.s.

Autor e-mail:

kristina.petrackova@ceskesvycarsko.cz



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.