Konference sítě ENIRDEM k řízení škol a školství v Brně a v Telči

středa 24. srpna 2005 ·

Ve dnech 22. až 24. září 2005 proběhne v Brně a Telči každoroční konference sítě ENIRDEM (European Network for Improving Research and Development in Educational Management). Tématem letošní konference je Dealing with Diversity: A Key Issue for Educational Management.

Ve dnech 22. až 24. září 2005 proběhne v Brně a Telči každoroční konference sítě  ENIRDEM (European Network for Improving Research and Development in Educational Management). Tématem letošní konference je Dealing with Diversity: A Key Issue for Educational Management.

ENIRDEM je síť, která byla založena v roce 1991. Sdružuje odborníky z různých částí Evropy (dimenze „východ“ – „západ“ je důležitou charakteristikou od samého počátku existence sítě). Členové ENIRDEM se z různých pozic zabývají otázkami řízení škol, školství a vzdělávání. Jsou to ředitelé škol, inspektoři, lidé působící v administrativě školských systémů či na různých úrovních struktur vzdělávací politiky, výzkumníci i ti, kdo vzdělávají vedoucí pracovníky škol nebo jinak pomáhají školám s jejich vlastním rozvojem.  Členství v síti je bezplatné, členem se může stát kdokoliv, kdo projeví zájem a odborně se pohybuje v široce vymezené oblasti zájmu sítě.

V rámci sítě vyvíjejí její členové řadu aktivit – na poli vzdělávání, rozvoje, výzkumu a zdokonalování práce škol. O těchto aktivitách informují jednak v elektronicky vydávaném ENIRDEM Newsletter, ale také v dalších částech webových stránek sítě (www.enirdem.org).  Každoroční zářijovou společnou akcí je konference ENIRDEM. Ta se koná obvykle střídavě v „západní“ a „východní“ části Evropy. Místem konání poslední konference byly Helsinky (2004). Současným předsedou šestičlenného výboru ENIRDEM je Milan Pol z Ústavu pedagogických věd FF MU v Brně (www.phil.muni.cz/ped).

ENIRDEM je síť, která by mohla být zajímavým zdrojem i pro mnohé vedoucí pracovníky  českých škol a školství a vzdělávání vůbec. Nabízí nejen prostor k výměně zkušeností, ale také příležitosti ke společné práci na řadě potenciálně přínosných projektů. 

Detailnější informace o konferenci jsou dostupné na http://www.enirdem.org/Activities/Brno2005.

Milan Pol



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.