redakce: Kam na školu – Střední školy v České republice

pondělí 15. října 2001 ·

S postupujícím podzimem se objevují i první letošní příručky pro výběr střední školy. Publikace Národního ústavu odborného vzdělávání obsahuje aktuální informace o vzdělávací nabídce pro 1. ročníky školního roku 2002/03.

Studijní a učební obory nabízejí gymnázia (i víceletá), střední odborné školy, konzervatoře, střední odborná učiliště, učiliště, odborná učiliště a praktické školy. Příručka je adresována nejen žákům základních škol, ale možnosti dalšího vzdělávání zde najdou i starší uchazeči, např. zájemci o nástavbové studium či dálkovou a večerní formu studia. Záměrem je usnadnit žákům volbu budoucího povolání a současně umožnit srovnání škol v rámci celé republiky.

Příručka je strukturována do 3 rejstříků. Žáci si podle potřeby mohou vyhledávat buď vybranou školu a její vzdělávací nabídku, nebo naopak přímo vyhledat zvolený obor se seznamem všech škol, které jej budou otevírat. Kromě údajů o přijímacích zkouškách, poměru přihlášených a přijatých žáků ve školním roce 2001/02 a plánované kapacity pro příští 1. ročník je letos příručka obohacena o informace týkající se výše školného a ubytování.

Žákům se zdravotním postižením je věnována speciální kapitola s výběrem oborů a středních škol. Možnosti studia pro méně úspěšné žáky základních škol a absolventy zvláštních škol jsou obsaženy v nabídkách učilišť, odborných učilišť a praktických škol.

Cena příručky (včetně DPH) je 139 Kč. K dostání je ve vybraných, zejména pedagogicky zaměřených knihkupectví. Objednat si ji též můžete přímo na adrese:

Národní ústav odborného vzdělávání
Weilova 1271/6
102 00 Praha 10
tel.: 02/786 22 51-6, linka 172
fax: 02/786 33 80
e-mail: Eliaskov@vuos.cz

Na podzim tohoto roku bude také k dispozici stejně zaměřená příručka Vybíráme střední školu, kterou již tradičně vydává Ústav pro informace ve vzdělávání. Základní přehled o předpokládané nabídce dalších informačních zdrojů si můžete udělat podle nabídky v minulém roce (viz odkaz níže).

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.