redakce: Na Invexu proběhne ICT FÓRUM 2001 o využití informačních technologií ve vzdělávání

pátek 12. října 2001 ·

ICT FÓRUM je odborným doprovodným programem 11. ročníku mezinárodního veletrhu informačních a komunikačních technologií INVEX. V oblasti školství je určeno především ředitelům škol, učitelům informatiky, budoucím ICT koordinátorům, správcům počítačových sítí i pracovníkům školské samosprávy. Česká škola je mediálním partnerem této akce.

O významu informačních a komunikačních technologií (ICT) v období digitální revoluce již nikdo nepochybuje. A o tom, že úkolem pedagogů je kvalifikovaně připravit generace studentů na jejich využití v budoucím povolání, již snad také ne. Odborný doprovodný program si proto klade za cíl doplnit na veletrhu vystavované technologie prezentací nových vzdělávacích programů, projektů a programů pro celoživotní vzdělávání, personální a kvalifikační rozvoj, vědu a výzkum apod.

Je logické, že místem těchto setkání bude INVEX, veletrh, který prezentuje současnost a stanovuje trendy v IC technologiích. ICT FÓRUM 2001 má stejné cíle - prezentovat současnost a stanovovat trendy ve vzdělávání informačních a komunikačních technologií.

ICT FÓRUM 2001 je v oblasti školství určeno především ředitelům škol, učitelům informatiky, budoucím ICT koordinátorům, správcům počítačových sítí i pracovníkům školské samosprávy. V podnikovém sektoru pak především IT manažerům, administrátorům IT, WEB administrátorům, projektovým manažerům, a marketingovým manažerům.


Základní fakta

Datum konání: Středa 17. října 2001 

Místo konání: Tiskové středisko, Pavilon E, Výstaviště 1, Brno

Zahájení: 10:00 hodin, předpokládané ukončení v 15:00 hodin

Pořadatel: Computer Agency o.p.s., http://www.c-agency.cz, http://www.c-agency.net

Spolupořadatel: BVV a.s., http://www.bvv.cz

Mediální partner: Česká škola, Computer Press a.s., http://www.ceskaskola.cz

Klíčová témata: SIPVZ, Microsoft pro ICT, projekty EU, NVF, Projekty Computer Agency, Projekt rozvoje ICT na škole, modelování procesů.

On-line informace: http://www.c-agency.net/invex/2001/


A co nového se dozvíte v letošním ročníku?

Navazujeme na samostatnou expozici a program MŠMT a nabídneme Vám konkrétní programy a projekty pro Vaši realizaci programu SIPVZ.

  • V první přednášce vystoupí Ing. Jan Toman ze společnosti Microsoft s tématy: MS a projekt SIPVZ, Licencovaní SW pro školy, Certifikace škol ve světe a u nás, Přehled projektu MS (zaměření, cíle, termíny, projekty pro pedagogy, projekty pro studenty, soutěže, granty apod.) MS AATP, MS IT Academy, MS University. Jako manažer zodpovědný ve společnosti Microsoft za oblast vzdělávání bude v diskuzi připraven zodpovědět jakékoli otázky.

  • S přednáškou na téma zavedení informační a komunikační infrastruktury do českých škol v rámci státní informační politiky ve vzdělávání vystoupí za uskupení ACOL - ČESKÝ TELECOM Jaromír Horák, vedoucí projektu.

  • Každá škola má připravenou strategii rozvoje školy - a bez informačních a komunikačních technologií je tato strategie nemyslitelná. Většinou zbývá doplnit, kde najít na rozvoj školy v oblasti ICT finanční prostředky. Proto předpokládáme, že bude užitečná informace o vzdělávacích programech Evropské unie, o kterých nás bude informovat Národní vzdělávací fond (NVF). Při naplňování Evropské strategie zaměstnanosti hrají velkou roli programy celoživotního vzdělávání a v něm pak také využití ICT ve vzdělávání. S příspěvkem, jaké programy EU nabízí a jak do nich vstoupit, vystoupí PhDr. Miroslava Kopicová, ředitelka NVF.

  • Společnost Computer Agency byla vybrána mj. společnostmi Autodesk a Microsoft jako strategický partner a realizátor projektů pro akademickou sféru. Školy si připravují vlastní koncepci dalšího rozvoje v oblasti ICT. Máme pro vás připravenu řadu kurzů, workshopů, kurzů celoživotního vzdělávání a projektů. Jsou vybudovány akademické sítě s názvem Autodesk Academia a nově budovaná síť Microsoft University. Seznámíme vás s podmínkami vstupu do těchto sítí, se současnými národními i mezinárodními a připravovanými projekty. Vystoupí Ing. Vlastimil Bejček, CSc. ze společnosti Computer Agency o.p.s.

  • tom, jak připravit projekt rozvoje ICT na škole a programy pro rozvoj lidských zdrojů přednese příspěvek Ing. Branislav Lacko ze Společnosti pro projektové řízení. A kromě toho máme pro Vás připraven workshop a celoživotní vzdělávání, které jsou určeny jednak pro zvládnutí základů projektového řízení a konkrétního programu Microsoft Project, jednak k přípravě a vstupu vaší školy do národních i mezinárodních programů (Socrates, Minerva, Leonardo da Vinci, atd. atp.)

  • Informační systém, který škola provozuje, bude postupně podporovat rozmanité procesy (evidenční, finanční, komunikační, vzdělávací, marketingové atp.) Další příspěvek je proto na téma Modelování procesů v IS. Ing. Jiří JelínekČeské marketingové společnosti nás seznámí jak s technickým řešením, tak se SW podporou procesů v IS.

Program ICT FÓRA 2001 uzavírá moderovaná panelová diskuze k hlavnímu tématu. Účastní se jí nejen přednášející, ale svůj názor, potřeby, náměty a návrhy mohou přednést všichni účastníci doprovodného programu.

Po ukončení ICT FÓRA 2001 mají vstup registrovaní účastníci do areálu INVEXu 2001 zdarma.

Plné znění záznamu všech příspěvků a diskuzí odborného doprovodného programu bude zveřejněno
na http://www.c-agency.net/invex/2001/ po ukončení INVEXu.

Další dotazy k doprovodném odborném programu získáte na sekretariátě konference:
Computer Agency o.p.s.
Vlastimil Bejček
Technická 2, 616 69 Brno
tel: (05) 4114 3262, (05) 4114 3317
fax: (05) 4114 3320
mobil: 0603 426 627
email: bejcek@c-agency.cz

http://www.bvv.cz/invex, http://www.c-agency.cz, http://www.c-agency.net, http://www.msmt.cz, http://www.nvf.cz, http://www.ceskaskola.cz/

Computer Agency o.p.s. je vzdělávací, marketingová a reklamní agentura. Posláním společnosti je rozvoj počítačové gramotnosti, realizace vzdělávacích projektů v oblasti CAD/CAE/CAM, počítačových sítí, marketingových informačních systémů, projektového řízení a vzdělávání managementu. Společnost se účastní evropských zejména vzdělávacích projektů.


redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.