Úhly

úterý 18. září 2001 ·

Zaměření : - Program na procvičování odhadu velikosti úhlů a jejich vlastností.
OS a HW nároky : MS DOS. Na disku vyžaduje 60 kB.
Autor a rok vzniku : Miroslav Pospíšil, 0
Licence : freeware
Velikost : 0,1
Jazyk : česky

Pomocí tohoto jednoduchého programu si mohou žáci procvičovat odhady velikosti úhlů. Podobně jako u programu Odhady mají určovat velikost graficky znázorněných úhlů či naopak vytvořit úhel zadané velikosti. Program vždy zobrazí správné řešení, odchylku žákova řešení od správného a průběžně zobrazuje odchylku průměrnou.

Další typy úloh slouží k procvičování určování vedlejších, vrcholových, souhlasných a střídavých úhlů. Žákovi je vždy předložen systém dvou rovnoběžek a přímky, která je protíná. K vyznačenému úhlu má nalézt úhel zadaných vlastností.

O něco složitější jsou úlohy, kdy jsou žákovy ve výše zmíněném systému přímek určeny dva úhly a velikost jednoho z nich. Podle vlastností těchto úhlů, které žák musí z nákresu rozpoznat, má potom vypočítat velikost druhého. Program samozřejmě ukáže správné řešení a průběžně eviduje počet správně a špatně vyřešených úloh.


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.