redakce: MŠMT sděluje:

pondělí 11. září 2000 ·

informace k mimořádným prázdninám během zasedání MMF a SB

Tisková  v Praze ve dnech 25. - 29. 9. 2000

Ve dnech 25. – 29. 9. 2000 proběhnou na území hl. m. Prahy mimořádné prázdniny v souvislosti se zasedáním Mezinárodního měnového fondu a Světové banky.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo mimořádné prázdniny na základě žádosti primátora hl. m. Prahy a zmocněnce vlády ČR pro výroční zasedání MMF a SB v Praze a po předchozím průzkumu, který se uskutečnil ve všech pražských mateřských a základních školách a v němž se 82 % pražských rodičů vyjádřilo kladně k vyhlášení prázdnin s tím, že rodině nevzniknou problémy při zajištění péče o dítě v době volna.

Prázdniny se budou týkat 1 073 pražských škol /z toho 394 mateřských, 315 základních a 291 střední školy/ a přibližně 195 000 dětí předškolního věku, žáků a studentů /z toho 26 000 dětí z mateřských škol, 102 000 ze základních škol a 67 000 učňů a středoškoláků/.

V souvislosti se zasedáním MMF a SB zorganizovala Městská část Praha 4 ve spolupráci s Určeným školským úřadem v Praze 4 síť informačních center pro občany Prahy 4. Informační schůzky pro rodiče se konají od 7. do 14. 9. t.r. dvakrát denně ve vybraných školách Prahy 4, žákům posledních ročníků ZŠ, učňům a studentům SŠ jsou určeny tematické pořady v kině Blaník, které se uskuteční v termínu 6. – 15. 9. t.r. jako součást vyučování. V rámci těchto pořadů se děti a mládež seznámí s historií MMF či problematikou globalizace, dozvědí se, jak se vyznat v přílivu informací, či jak se chovat při napadení. Na školy je zároveň distribuována instruktážní videokazeta „Finančníci v Praze“. Školy v okolí Kongresového centra mohou využít možnosti pobytu ve škole v přírodě již od 18. 9. 2000.

Poznámka: Počty dětí a mládeže navštěvující předškolní a školní zařízení v Praze jsou pouze přibližné.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.