Valerie Wágnerová: Den otevřených dveří na Fakultě chemicko-technologické

středa 26. ledna 2000 ·

Druhý únorový den se převážně středoškolákům otevřou dveře hlavní budovy Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice. Ve středu 2. února se převážně středoškolákům otevřou dveře hlavní budovy Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice na náměstí Čs. legií v Pardubicích.

Program dne otevřených dveří zahájí v 9 hodin v posluchárně H1 proděkan pro pedagogiku doc. Ing. Zdeněk Černošek, CSc. Zájemci o studium na fakultě získají jak obecné informace o studiu, tak o třech základních nabízených studijních programech a podmínkách přijímacího řízení a dalšího studia. Po ukončení společné části, cca od 10 hodin, bude zúčastněným podle projeveného zájmu nabídnuta prohlídka vybraných pracovišť kateder, působících v objektu hlavní budovy, a možnost individuálních konzultací s pedagogy k některé z téměř dvacítky specializací, v nichž během studia na fakultě vysokoškoláci profilují svoji odbornost. 

Fakulta, která letos slaví padesát let od zahájení vysokoškolské výuky chemie, navazuje na tradiční studijní obory, jež jsou nyní upraveny tak, aby vyhovovaly evropskému standardu. Nabídku studia magisterského programu CHEMIE A TECHNICKÁ CHEMIE s 16 obory doplňují studijní programy CHEMIE A TECHNOLOGIE POTRAVIN (obor Hodnocení a analýza potravin) a SPECIÁLNÍ CHEMICKO-BIOLOGICKÉ OBORY (obory Klinická biologie a chemie a Analýza biologických materiálů). Po ukončení pětiletého inženýrského studia Chemie a technické chemie mohou být ti nejlepší absolventi přijati k tříletému doktorskému studiu

Přihlášky k přijímacím zkouškám na FChT Univerzity Pardubice mohou uchazeči podávat až do 31. března. Přijímací zkoušky probíhají od 26. do 30. června 2000.
V loňském roce se přihlásilo ke studiu chemických oborů 1355 studentů, při čemž do prvního ročníku nastoupilo 283 nových studentů prezenčního i kombinovaného studia. Ve všech ročnících včetně postgraduálního studia v tomto akademickém roce studuje na Fakultě chemicko-technologické 1150 studentů. 

Další informace o studiu na fakultě poskytuje:

Studijní oddělení FChT
nám. Čs. legií 565
532 10 Pardubice
tel. 603 7302, 603 6111

Valerie Wágnerová

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.