redakce: Lékařská fakulta UK získala akreditaci v USA

středa 30. června 1999 ·

Akreditací uznala americká vláda zdejší kvalitu přípravy mediků. Jako první ze sedmi lékařských fakult ČR získala akreditaci ministerstva školství USA 1.lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze.  1. LF UK bude uvedena v příštím seznamu akreditovaných VŠ, který vydává americké ministerstvo školství. Díky tomuto seznamu pak může americky student studující na 1. LF UK požádat americkou vládu o půjčku 18.500 USD. Splatnost této půjčky je 10-30 let a částka 10.000 dolarů je bezúročná. Akreditaci předcházelo potvrzení ministerstva školství USA, že programy českých lékařských fakult udělujících titul MUDr. jsou srovnatelné s americkými programy vedoucími k titulu M.D. Tím byla otevřena cesta k akreditaci ostatním fakultám, které o ni mohou stejně jako 1.lékařská fakulta požádat ministerstvo školství USA. Lékařství a stomatologii studuje v tzv. "anglických třídách" 155 studentů, polovina je z Velké Britanie, zbytek z Kanady, Irska, USA a Skandinávie.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.