MŠMT: O další výuce se rozhodne asi v pondělí podle epidemie

sobota 16. ledna 2021 ·

O návratu některých žáků do škol by se mohlo rozhodnout začátkem příštího týdne. Záležet to bude na vývoji epidemické situace zhruba do pondělí 18. ledna. Na dotaz ČTK to řekla mluvčí ministerstva školství (MŠMT) Aneta Lednová. Prioritou je podle ní zejména co nejrychlejší obnovení prezenční výuky závěrečných ročníků základních a středních škol, které na jaře čekají přijímací, maturitní a závěrečné zkoušky. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) již dříve řekl, že k nějaké formě prezenční výuky by se tito žáci mohli vrátit nejdříve od 25. ledna. 



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
16. ledna 2021 v 9:54  

"Prioritou je podle ní zejména co nejrychlejší obnovení prezenční výuky závěrečných ročníků základních a středních škol, které na jaře čekají přijímací, maturitní a závěrečné zkoušky."

Ministerstvo uvažuje zcela scestně, prioritou by měl být návrat žáků prvního stupně. Výuka deváťáků, včetně přípravy na přijímačky, a teoretická příprava maturantů se dá ošéfovat online, u třeťáků a čtvrťáků na základce, zvláště u těch, kteří nemohou spoléhat na pomoc rodičů, si tím nejsem až tak jistá.

Ivo řekl(a)...
16. ledna 2021 v 18:52  

VY SI ZASE KOLEDUJETE V POŘADÍ UŽ ZASE O ČTVRTOU VLNU - ŠÍLENOST!!!!

BP řekl(a)...
17. ledna 2021 v 9:16  

Každé nové otevření škol a souběžné rozvolnění služeb zatím vedlo k početnějšímu nárůstu nakažených lidí a vyšším počtům úmrtí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.