Další omezení a pak úleva. Ministr i experti odhadují, jaký bude koronavir roku 2021

pondělí 4. ledna 2021 ·

„Podle mého názoru bude rok 2021 posledním, ve kterém bude koronavirus významným způsobem ovlivňovat náš život. Očkování a léčebné postupy z něj udělají další "chřipku", která bude sice nepříjemná, pro někoho i nebezpečná, ale život společnosti by neměla zastavit. Na druhou stranu, koronavirové infekce se budou vracet, byť méně nebezpečné, ale hlavně by se mohla objevit opravdu nebezpečná epidemie nového kmene chřipky, který se už dlouho neobjevil,“ říká v anketě online deníku Aktuálně biochemik Jan Konvalinka. 


Jan Konvalinka (cuni.cz)
Anketa obsahuje také tyto otázky: 

Stanou se roušky už navždy součástí našich životů, nebo očekáváte, že se jednou budou nosit opět pouze v nemocnicích?

Myslím, že v době respiračních epidemií, hlavně na podzim a v zimě, je budeme vídat častěji, ale mně to osobně nevadí, naopak. 

Co vás v roce 2020 na pandemii koronaviru nejvíce překvapilo? 

Pozitivně: úžasné nasazení lékařů, sester, personálu sociálních ústavů, vědců a studentů, ochota pomáhat a obětovat se, hlavně během první vlny epidemie. Negativně: nízká akceschopnost státu jako celku, selhání části elit a snadné podléhání neuvěřitelným konspiračním teoriím, které se začaly postupně objevovat. Nevěříme své vládě, svým novinám, svým vědcům a sami sobě, a proto jsme snadnou obětí profesionálních dezinformátorů. Tohle je pro budoucnost větší nebezpečí než celý koronavirus. 


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.