Zachraňte horšící se Česko. Plaga vyzval učitele k testům

úterý 8. prosince 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga vyzval učitele, aby využili možnosti antigenního testování na koronavirus. Vzhledem ke zhoršujícímu se vývoji epidemie podle něj hrozí, že se opatření proti nákaze opět zpřísní. Množství učitelů ochotných se podrobit testům je spíše malé. Informuje iDNES. 


Čím víc lidí se zapojí do testování, tím větší vliv to bude mít na zlepšení vývoje. Dosavadní zájem o testování ze strany pedagogů nechtěl hodnotit. Připomněl, že učitelé se mohou nechat zdarma otestovat. Plaga to v úterý řekl na tiskové konferenci na ministerstvu školství. 


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

krtek řekl(a)...
8. prosince 2020 v 15:28  

A to si mám brát volno, když se testuje od 8 do 12? Copak byl takový problém objet školy a nasbírat vzorky a výsledky poslat? Když to neumíte zorganizovat, jako na Slovensku, tak si neste politické následky!

Eva Adamová řekl(a)...
8. prosince 2020 v 15:38  

Plaga by se měl prvotně postarat o organizaci distanční výuky, bo v materiálu vydaném v půlce září, kdy zřejmě vůbec nepředpokládal, že zase budeme všichni doma nebo že se budeme po týdnu střídat a že to bude všechno trvat pěkně dlouho, není zorganizováno vůbec nic a podle toho to vypadá. Na jedné straně jsou školy, které učí o duši v Teamsech, Zoomu či Google Suite online alespoň hlavní předměty, a na druhé straně jsou školy, které online výuku buď s nástupem střídání odpískaly nebo ani vůbec nezačaly. A tento stav skutečně není normální a dlouhodobě udržitelný. A celé to bohužel dokazuje nejen neschopnost ministra, ale i neschopnost některých "přetížených" ředitelů.

Jana Karvaiová řekl(a)...
8. prosince 2020 v 19:47  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...
8. prosince 2020 v 20:26  

Význam má pouze vakcinace nejméně 2/3 populace. Jen musíme doufat, že vakcína bude účinná. To je to světlo na konci tunelu. Jednorázové testování antigenními testy se 70% přesností není řešením.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.