Pokusné ověřování kombinovaného vzdělávání na ZŠ a SŠ. Termín pro přihlášení prodloužen do konce ledna

pátek 11. prosince 2020 ·

Účelem pokusného ověřování je ověřit možnosti organizace, obsah a metody pro kombinované vzdělávání, které by mohlo do budoucna představovat rozšíření vzdělávací nabídky škol například z důvodů nadání žáků, nemoci, dlouhodobého pobytu v zahraničí, dlouhodobější léčby, poptávky rodičů a dalších případů, kdy využití kombinovaného vzdělávání může být pro žáka a jeho rodinu výhodnější než prezenční výuka. Jedním z cílů ověřování je tak připravit kvalitní podklady pro rozhodování MŠMT o tom, zda a jak začlenit kombinované vzdělávání v období plnění povinné školní docházky v základních školách. 


Vzhledem k mimořádným opatřením vlády ČR prodloužilo MŠMT školám termín pro přihlášení se k Pokusnému ověřování obsahu, metod a organizace kombinovaného vzdělávání v základních a středních školách, a to až do 31. ledna příštího roku. Samotné pokusné ověřování bude probíhat od 1. února 2021 do 31. srpna 2022, přičemž navazuje na zkušenosti škol s distančním vzděláváním a na rozšiřující se možnosti vzdělávání vzhledem k rozvoji digitálních technologií, což vítají jak školy, tak i učitelé. 


Další informace naleznete zde

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
11. prosince 2020 v 14:01  

Že by se jim nikdo nehlásil? 15.12. měli zveřejňovat vybrané školy a najednou je termín prodloužen až do konce ledna?

Také, kdo by do toho v současné situaci šel, a i kdyby chtěl pan ředitel, bez dětí, které by to chtěly absolvovat, to asi nepůjde, že?

Jen drobná citace z té šaškárny:
"1. Kombinace denní a distanční formy ve stanovené časové frekvenci
Např.: třikrát týden za pololetí distančně, zbytek prezenčně; dva dny v týdnu distančně, tři dny prezenčně; jeden pátek v měsíci distančně, zbytek prezenčně;"

Už mi tam chybí jen možnost první dvě hodiny prezenčně, další dvě distančně a zbylé dvě opět prezenčně. No, ono to tam vlastně nechybí, protože bod 2. umožňuje distančně vybrané předměty.

Beny řekl(a)...
13. prosince 2020 v 9:52  

Kdo by se do toho hrnul? Zase hromada tabulek (které vytvářel amatér) na vyplňování. Bohatě mi stačila agenda kolem tandemové výuky (ta byla parádní, ale opět jen výkřik do tmy) a dalších projektů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.