Levné obědy pro školáky budou vařit desítky pražských restaurací

neděle 8. listopadu 2020 ·

V Praze vzniká pro rodiče a seniory mapa restaurací, které pro ně budou vařit cenově dostupné obědy. Vedle dětské porce za 50 korun projekt počítá i s obědy pro seniory za 80 korun. „Chceme rodičům, kteří musí vzhledem k charakteru svého zaměstnání chodit pravidelně do zaměstnání, nebo musí celodenně pracovat na home office, nabídnout další alternativu zajištění obědů pro jejich děti. Vedle pomoci rodinám s dětmi chceme možnost zajištění stravování ve svém bezprostředním okolí umožnit i seniorům,“ řekl náměstek primátora Petr Hlubuček. Informuje Seznam Zprávy. 


Petr Hlubuček (praha.eu)
„Z komunikace vedení města s rodiči vyplývá, že jednou z komplikací, kterým rodiny čelí v souvislosti s dlouhodobým uzavřením základních a středních škol, je každodenní zajišťování obědů pro děti. V provozu nejsou zdaleka všechny školní jídelny, například z důvodu karantény zaměstnanců. Řada pražských dětí pak navštěvuje školy v jiných částech Prahy než v bezprostřední blízkosti bydliště. Náměstek primátora Petr Hlubuček proto rozhodl o spuštění projektu obědů pro školáky a seniory za dostupnou cenu. Vedle dětské porce za 50 korun bez DPH projekt počítá i s obědy pro seniory za 80 korun bez DPH,“ potvrdil mluvčí magistrátu Vít Hofman. 



Celý text naleznete zde 
Rodiče a místní restaurace propojí interaktivní mapa na obedyprodeti.praha.eu.

1 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
9. listopadu 2020 v 0:26  

pro seniory za 80 korun bez DPH

A to "bez DPH" něco znamená? Bude DPH za seniory platit pan Hlubuček, nebo někdo jiný?

Subjektivně očekávám, že jde o běžné novinářské plácnutí do vody bez vztahu k realitě. Některé pražské restaurace experimentálně zkusí vařit za ceny běžné mimo Prahu, a protože jsou pražské, za dva (maximálně za tři) dny je to přestane bavit.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.