Takový nárůst nakažených jsme nečekali, přiznal Vojtěch. Ze škol jsou covidové burzy, kritizuje Hřib

neděle 13. září 2020 ·

Česká republika zaznamenala v posledním týdnu rekordní počet nově nakažených lidí s koronavirem. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v pořadu Události, komentáře přiznal, že to „nikdo nečekal“. Podle odborníků souvisí nárůst s návratem žáků do škol, kde se covid šíří a několik z nich již muselo zavřít. Primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti) označil školy za „covidové burzy“ a zkritizoval vládu, že čas na přípravu promarnila.



Adam Vojtěch (mzcr.cz)
V rekordních číslech, která Česká republika v uplynulém týdnu zaznamenala, ale ministr vidí i pozitivní aspekty. „Drtivá většina těch případů má lehký průběh. Těžkých případů je v celkovém poměru velmi málo. Smrtnost se nikterak nezvyšuje, to můžeme považovat za pozitivní informaci,“ vysvětlil.

Za týden bude ministerstvo zdravotnictví publikovat nový semafor. „Pokud by se situace dále nevyvíjela optimálně, tak bychom museli přistoupit k omezení hromadných akcí,“ uvedl Vojtěch. „Uvidíme, jestli ten počet žlutých regionů bude růst, nebo jestli budou čísla stagnovat.“

Podle něj je právě omezení akcí druhým nejvíce efektivním protikoronavirovým opatřením, hned po povinnosti nošení roušek. Dodal, že byl zastáncem širšího uplatnění roušek, ale konsensus pro to mezi odborníky nebyl.



Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.