Prymula: Školy plošně zavírat nebudeme

středa 23. září 2020 ·

„Nezasahujeme do škol. Uzavření škol v pátek je pouze doporučení, školy tak dělat nemusí,“ řekl na dnešní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Roman Prymula. Přiznal, že první stupeň základních škol nechce zavírat kvůli komplikacím, které by měli rodiče s hlídáním dětí. Druhý stupeň základních škol a střední školy se budou zavírat podle lokální situace v daných regionech. Informuje iDNES. 


Roman Prymula (mzcr.cz)

Podle Prymuly jsou aktuální čísla nakažených vysoká, proto je dle něj potřeba vydat nová opatření. „Jsme v situaci, kdy vidíme nárůst případů, naše data nejsou moc uspokojivá,“ řekl. „Opatření jsou na hraně, už nemůžeme udělat omezení benevolentnější,“ upozornil. 

„Vnitřní akce mohou probíhat, pokud tam je pouze deset osob, pokud tam není sezení,“ dodal Prymula s tím, že venkovní akce bez sezení jsou povoleny do 50 osob. 





Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.