Některé školy kvůli volnu Prymulu vyslyší. Neobcházejte nás, vzkázal Plaga

úterý 22. září 2020 ·

Roman Prymula dnes po uvedení do úřadu řekl, že ministerstvo zdravotnictví nebude zavírat první stupně základních škol, pokud to bude aspoň trochu možné... Ředitelé by podle Prymuly měli zvážit vyhlášení ředitelského volna na pátek 25. září, aby vznikl čtyřdenní víkend a získal se čas na útlum epidemie. Podle šéfa Asociace ředitelů základních škol Michala Černého by mělo vyhlášení volna zvážit ministerstvo školství. Ředitelé se budou v rozhodování o ředitelském volnu lišit, vyplývá z jejich odpovědí na dotaz ČTK.


Tématu se věnuje i iDNES: 

Ministerstvo školství ředitelům žádné stanovisko nezaslalo, rozhodnout se má každá škola individuálně. „Chápu to pouze jako apel a doporučení školám. Pokud by se měly provádět nějaké změny školního roku nebo jiné systémové úpravy, vyzval jsem pana ministra, abychom do toho byli více vtaženi,“ komentoval Prymulův apel ministr školství Robert Plaga. 



A Robert Plaga se k problému vyjádřil také v České televizi: 

"Jsem připraven se bavit o úpravě školního roku, ale ne takto ad hoc dva tři dny dopředu, ale skutečně nějak systémově," reagoval Robert Plaga. "Pokud se máme bavit o nějakých dalších úpravách třeba školního roku nebo systémových věcech, které se týkají opatření preventivních, nebo v červeném regionu, tak jsem vyzval ministra zdravotnictví, abychom do toho byli ještě více vtaženi," řekl. 


Citované texty naleznete zde a zde  a zde



2 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
23. září 2020 v 8:17  

Když MŠMT není schopno reagovat, je obejito. Proč se diví?
Už dávno mohlo něco navrhnout. Zatím se v tom školy plácají jak můžou.

BP řekl(a)...
24. září 2020 v 11:24  

To je fakt. Nebylo by lepší obětovat nyní jeden den, třeba to může něčemu napomoci, než být možná za 14 dní zavření až do Vánoc?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.