MŠMT: Metodika pro distanční vzdělávání

čtvrtek 24. září 2020 ·

Ministerstvo školství vydává Metodické doporučení pro vzdělávání distančním způsobem. Metodika shrnuje právní, organizační a pedagogické prvky distančního způsobu vzdělávání a má školám pomoci při nastavování pravidel při případném přechodu na distanční výuku. Vedení škol a vyučující zde najdou doporučení pro jednotlivé typy škol od mateřských, základních a středních až po vyšší odborné školy, konzervatoře a základní umělecké školy. 








Zdroj: MŠMT

1 komentářů:

MM řekl(a)...
25. září 2020 v 18:57  

"1.5 Jak zapisovat do třídní knihy"

Viděli autoři metodiky někdy elektronickou třídní knihu? Jak v ní nastavit, že žáci během týdne průběžně plní úkoly třeba v 18 předmětech, které vyučuje celkem 22 vyučujících? O termínovaných aktivitách (on-line testy, videokonference, konzultační chaty) ani nemluvě.
Na jaře jsme to vyřešili tím, že třídní kniha končila 10. března a poté byl k vytištěné podobě připojen štos papírů, kde každý vyučující stručně popsal, co se třídou během korony dělal. Teď prý 'průběžná evidence'. Už se těším, až to ty moudré hlavy z ČŚI přijdou kontrolovat... :-P

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.