Tisková konference k „manuálům“: Zásadní je maximální možný návrat k normálu, řekl ministr Plaga

úterý 18. srpna 2020 ·

První školy dostaly v noci na úterý manuály k provozu za epidemie koronaviru. Podle ministra školství Roberta Plagy se doporučení v novém manuálu prakticky neliší od těch, podle nichž školy fungovaly v omezeném režimu v květnu a červnu. Kromě hygienických doporučení obsahuje materiál i návod k organizaci distanční výuky v případě uzavření škol. Informuje iDNES.



Robert Plaga (msmt.cz)
„Zásadní byl maximální možný návrat k normálu, který ale musí odpovídat epidemiologické situaci. Manuál je rozdělený barevně podle toho, co je závazné, doporučující a informativní,“ řekl ministr školství Robert Plaga. 

Školy budou moci otevřít v normálním provozu - nejsou omezené třídy nebo nutné potvrzení o bezinfekčnosti. Hlavní slovo v případných omezeních bude mít ministerstvo zdravotnictví a hygiena, kterými se školský resort musí řídit.

Školní výlety nebo školy v přírodě nejsou nyní zakázané, nepočítá se ani s jejich plošným zákazem, ale vše se podle ministra Plagy bude odvíjet od aktuální epidemiologické situace. Školní jídelny musí dodržovat platná pravidla vztahující se k rouškám, musí se dodržovat zvýšené hygienické standardy.

„Nebudeme chtít dávat do karantény celé třídy nebo školy kvůli jednomu nakaženému, bude se to řešit individuálně podle pokynů hygienických stanic,“ řekl k možným karanténám ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Manuál obsahuje mimo jiné doporučení České školní inspekce pro učitele, jak od září přistupovat k rozjezdu výuky a jak podpořit děti, které mají ve znalostech z minulého školního roku velké mezery. Dokument má také slibovat, že by školám měli s doučováním dětí pomoci vysokoškolští studenti z pedagogických fakult.


Celý text naleznete zde 
Tiskovou konferenci můžete sledovat zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.