Plaga doufá, že se nebudou zavírat celé školy, ale jen jejich části

neděle 30. srpna 2020 ·

Ani ne deset škol zatím oznámilo, že 1. září neotevřou kvůli nákaze novým typem koronaviru. V neděli to uvedl ministr školství Robert Plaga v pořadu televize CNN Prima News. Počítá také s tím, že část škol bude nucena kvůli karanténě v nadcházejícím školním roce uzavřít dočasně některé své části. Doufá, že nebude třeba zavírat celou školu, ale třeba jen první nebo druhý stupeň. Informuje iDNES.



Robert Plaga (msmt.cz)
„Když je velká chřipková epidemie, tak se školy také mohou vyprázdnit. Situace s kovidem ukázala na to, co by mělo být standardem, a to že není normální chodit nemocný do školy nebo do práce. Dovolil bych si apelovat na rodiče, aby byli obezřetní a při náznacích nemoci raději dítě nechali doma. Je to o individuální odpovědnosti nás všech, když se vrátíme k hygienickým návykům, tak tu situaci zvládneme,“ řekl Plaga.





Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. srpna 2020 v 14:58  

Ano, doufat může. Místo kantorů v karanténě povolá do škol armádu v rouškách a respirátorech? Nějak s tou prevencí pozapomněl na učitele. Učím v sedmi třídách, ostatně jako většina učitelů druhého stupně a SŠ. Bohužel, chodím mezi žáky, pracuji s nimi individuálně, preferuji skupinovou práci, kýchám, smrkám ....a při vysvětlování prskám kapičky. Účastním se častých porad s celým učitelským sborem, včetně skupinových aktivit. Co s tím? Větrat evidentně stačit nebude. Týká se to 150 000 pedagogických pracovníků.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.