Školy nabízejí peníze i byty, mladí učitelé se však shání čím dál hůř

úterý 23. června 2020 ·

Nejméně osm nových kantorů potřebují na příští rok v břeclavských základních školách. Ředitelé zaplavili inzeráty veškeré možné kanály. Sehnat pedagoga je totiž pro mnohé obce už skoro podobný problém jako sehnat nového zubaře. „Zdá se, že je to složitější a složitější,“ posteskl si ředitel břeclavské základní školy Kupkova Igor Huleja. „Teď jsou obory, kde se učitelé skoro nedají sehnat. Hlavně matematika, fyzika nebo chemie. O učitelství není zájem,“ dodává Huleja v reportáži MF DNES s tím, pedagogický sbor se daří udržet jen díky důchodcům, kteří jsou ještě ochotní učit. 



Kantory se tak školy pokouší lákat i na různé výhody. K úvazku nabízí třeba i byt. Týká se to především menších obcí, kam se kantoři moc nehrnou třeba i kvůli horší dopravní dostupnosti. Byt dala do svého inzerátu třeba i břeclavská škola na Valtické. „V poslední době nám ale moc nepomáhá. Spousta lidí chce zůstat v Brně, nechtějí na periferii regionu,“ vysvětluje zástupkyně ředitelky Marta Zajíčková s tím, že o práci v její škole se hlásí spíš lidé z blízkého okolí. Na byt se „chytne“ zájemce třeba jen jednou za tři roky. I to je ale úspěch.

Ve snaze získat nového kantora školy přistupují i k dalším benefitům, třeba umožňují učit i těm nedostudovaným. Například základní škola v Sokolnicích u Brna pro první stupeň hledala učitele, u kterého jí stačil čtvrtý nebo pátý ročník vysokoškolského studia s tím, že dostudovat může i při zaměstnání.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
23. června 2020 v 11:34  

SOCIALISMUS V KAPITALISTICKÉ DOBĚ...
DNEŠNÍ MLADÍ CCA 25-30 LET JIŽ NETOUŽÍ USADIT SE V JEDNOM MÍSTĚ A PRACOVAT V JEDNÉ FIRMĚ AŽ DO PENZE....
MOJE DCERA STŘÍDÁ ZAMĚSTNAVATELE KAŽDÉ DVA ROKY,PROKLÁDÁ TO PŮLROČNÍMI POBYTY V CIZINĚ NEBO VÁLENÍM SE DOMA V MAMAHOTELU....
PROČ TOMU TAK JE? NEJLEPŠÍ MÍSTA DNES OVLÁDAJÍ SILNÉ HUSÁKOVSKÉ ROČNÍKY 72-75,KTERÉ VYLIKVIDOVALY STARŠÍ ROČNÍKY A TĚCH MLADÝCH SE DLE POTŘEBY ZBAVUJÍ NABÍZEJÍ HODNĚ PRÁCE ZA MÁLO PENĚZ A SAMI SE NEPŘETRHNOU,MLADÍ SE PROTO SNAŽÍ DOSTAT DO ZAHRANIČNÍCH FIREM,SYN JE JIŽ 4 ROKY U RAKUŠÁKŮ A JE SPOKOJENÝ,POUZE KAŽDÝ PÁTEK MUSÍ JET K NÁČELNÍKŮM DO VÍDNĚ....
PRÁCE SE DNES HLEDÁ NEJLÉPE V KRAJSKÉM MĚSTĚ TYPU BRNO,LIBEREC,PLZEŇ...POKUD SE VŠAK ROZHODNE PO TŘICÍTCE USADIT JE JASNÁ VOLBA PRAHA PŘESNĚJI JEJÍ OKOLÍ KDE SI NA HYPOTÉKU POSTAVÍ BARÁK ,JELIKOŽ VĚDÍ ŽE V PRÁGLU A OKOLÍ (PO BOLERSLAV) VŽDY PRÁCI SEŽENOU....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.