Štefan Klíma: Co opravdu potřebujeme? Přestaňte nás krmit stohy manuálů, které obsahují mraky slov, ale podstata jim uniká!

sobota 16. května 2020 ·

Vážení politici, přestaňte nás krmit stohy manuálů, které obsahují mraky slov, ale podstata jim uniká! Učitelé jsou kvalifikovaní a moudří a umí si poradit. Potřebujeme důležitější informace a věci, než vaše manuály.



Štefan Klíma (facebook.com)
Učitelé: 

Jak přesně postupovat, když se ve škole (MŠ, ZŠ, SŠ) objeví nakažený žák? Nejen to, že jej umístíme do karantény, ale i co přesně bude následovat. Na to nám dosud nikdo úplně neodpověděl.

Proč najednou nevadí, když v dětském kolektivu bude 28 dětí v MŠ pospolu? Je možnost nákazy mezi dětmi nulová? Je možnost nákazy učitelů nulová?

Proč si politici myslí, že učitelé se mohou rozkrájet a vykonávat činnost nejen ve škole, ale i nadále provozovat distanční výuku?

Proč nediskutujete svá rozhodnutí se zaměstnanci škol? Mnohá rozhodnutí od zeleného stolu sice vypadají dobře, ale realitě prostě neodpovídají.

Proč MŠMT nevstoupilo v jednání s poskytovateli internetových služeb a nezajistilo učitelům kvalitnější připojení na internet zdarma? A že to jde, jsem se přesvědčil v naší škole.

Žáci: 

Zde stát jednoznačně zazdil skupinu žáků, jejichž rodiny na tom nejsou dobře. Proč MŠMT neposkytne přes školy (ZŠ, SŠ) pro např. 10 - 20 % žáků chromebooky s připojením na internet zdarma? Nedocházelo by tak k navyšování rozdílů v kvalitě vzdělávání mezi žáky! Náklady by pro státní rozpočet byly naprosto marginální.

Řešme prosím podstatné věci a nezabývejme se tvořením rádoby manuálů s miliony slov k ničemu.


Zdroj: Štefan Klíma

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. května 2020 v 14:36  

Dospěl jsem k názoru, že MŠMT je naprosto zbytečná instituce. Jsem zděšen ze současného neřízení resortu školství. Už vidím jak mladí absolventi budou po tisících nastupovat do takového školství. Všeho moc škodí, hlavně přemíra manuálů, které přestávají platit na druhý den.

MG řekl(a)...
16. května 2020 v 17:31  

Byl jste někdy jednat o čemkoli na MŠMT? Já to zažil, o té hrůze se mi zdá dodnes. Tolik nekompetentních lidí po hromadě, to byl děs. Myslel jsem si, že už jsou ty doby pryč, ale bohužel...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.