První den otevření škol: Dětí přišlo 20 i 200. Pravidla dodržují, chválí je ředitelé

úterý 26. května 2020 ·

Poprvé od počátku koronavirové krize se v pondělí částečně zaplnily lavice na prvních stupních základních škol. Někde dorazila polovina žáků, jinde jen několik jednotlivců. Zástupci škol se ale shodují, že byli na dlouho očekávaný návrat dětí dobře připraveni a zvládli jej bez komplikací. Žáci jsou disciplinovaní a informovaní, pochvalují si ředitelé, které oslovil online deník Aktuálně.



Jan Korda (zs-ln.cz)
"Jako optimista bych si přál, abychom školu plnohodnotně otevřeli a vrátili se k režimu před 11. březnem. Myslím, že nám ten běžný řád chybí. Nebál bych se ani větších skupin než patnáct, nebál bych se ani většího rozvolňování. Ale samozřejmě respektuji postup ministerstva školství," dodává Jan Korda, ředitel Základní a mateřské školy na Lyčkově náměstí v Praze-Karlíně. 

Protože v jeho škole působí spíše mladší učitelé, většina se podle něj návratu nebála a nechtělo se vrátit jen několik jedinců. "Je mi jasné, že jsou školy, kde to bylo zcela jinak. Jsem ale velmi zvědavý, co bude v září, protože strach a obavy u některých učitelů můžou zůstat až do podzimu," upozorňuje.

Ředitelé se shodují, že děti berou povinné dvoumetrové rozestupy i nošení roušek mimo třídu statečně a až na výjimky je není třeba napomínat. "Není to tak, že by se objímaly nebo nějak dotýkaly. Viděl jsem ráno i skupinku holčiček, které si spolu povídaly a měly takové hezké kolečko, samy si dělaly rozestupy. Informace mají a pravidla dodržují," popisuje Tomáš Rajman, zástupce ředitele základní školy v Chýni.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.