Milena Tamelová: Jde českým učitelům práce s informačními technologiemi?

sobota 2. května 2020 ·

„Stále jsme slýchali nářky, jak jsou ti čeští učitelé zaostalí v oblasti práce s informačními technologiemi. Myslím si však, že opak je pravdou. Díky současné situaci se ukázalo, že i my, relativně staré pracovnice, jsme se dokázaly velmi rychle adaptovat na Zoomy, Teamsy, Classroomy a různá e-learningová cvičení a klidně a spokojeně s nimi pracujeme. A abychom se nenudily, tak to všechno doplňujeme i dalšími programy, které jsme se musely naučit zvládat. Ty nám nyní také pomáhají a zjednodušují práci. A bakaláři? Ty jsou už dnes pro všechny úplná brnkačka. Jediné, co nás v podstatě brzdí, není naše neschopnost, ale vybavení technickými prostředky, a to jak ve školách, tak i v domácnostech,“ píše učitelka Milena Tamelová na blogu SYPO.



Sešity do tašky nedávají učitelky proto, že by neuměly pracovat v Classroomu nebo se chtěly projet vlastním autem, ale proto, že řada rodičů nemá, z důvodu finanční náročnosti, potřebné technické zázemí nebo připojení na internet. To je problém, který by kritici informační a digitální neschopnosti pedagogů měli vidět a začít se zamýšlet nad tím, jak tomuto problému vyjít vstříc. Ostatně Strategie 2030+ vidí tento problém také jako jeden z hlavních handicapů.

Takže si nemysleme, že vše, co děláme, je samozřejmostí. Dívejme se nadále na Youtube, pracujte s Classroomy, Zoomy a Teamsy a nečekejme, že nás za to někdo bude chválit. Spokojeni můžeme být sami se sebou, ale hlavně že jsou spokojeni naši žáci, kteří to navíc i oceňují.

Přeji hodně úspěchů, zdraví a trpělivosti.



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.