Některá „covidová“ opatření mohou být podle poslanců zdravotního výboru škodlivá. Apelují na rozhýbání školství

pátek 24. dubna 2020 ·

Děti by se dle některých poslanců měly co nejdříve vrátit do škol, povoleny by měly být i letní tábory. „Představa, že zavřeme děti v červenci, je absolutně škodlivá až zhoubná. U dětí pěstujeme obezitu, závisláky na médiích a internetu a z matek pěstujeme alkoholičky,“ konstatuje poslanec Julius Špičák. Informuje Zdravotnický deník.



Julius Špičák (psp.cz)
Julius Špičák také do výborového usnesení navrhl, aby ministerstvo dodalo informace ohledně počtu nakažených dětí, klinickém průběhu onemocnění a dalších epidemiologických souvislostí ohledně toho, koho z rodiny následně nakazily. „To je naprosto zásadní informace stran otevření škol. Školství se musí rozběhnout, jak nejrychleji to půjde,“ vysvětluje Špičák.

„Moje představa je, že letní tábory by být měly, protože pokud chceme nastartovat ekonomiku, potřebuje pro rodiče najít prostor, kde děti budou. V naší skupině proto podporuji, aby děti mohly na příměstské tábory a zrovna tak na zotavovací akce,“ reaguje hlavní hygienička Jarmila Rážová s tím, že rozhodnuto by o věci mělo být během května či června.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. dubna 2020 v 10:03  

A on vůbec existuje nějaký SARS-CoV-2?

mirek vaněk řekl(a)...
24. dubna 2020 v 10:38  

Navrhuji zaplatit těmto poslancům exkurzi do pokrokových škol New Yorku či Lombardie. Mohou se tělo na tělo seznámit s realitou.

rváčkazvesela řekl(a)...
24. dubna 2020 v 16:11  

Tak, aby nebyly matky alkoholičkami, mohly by se vystřídat s otci, není-liž pravda?
A nějaký odvážný děda a babi se snad taky najde. Nebo jsou už rodiny natolik rozbombardované a vše očekáváme od státu??
Je však pravda, že když matka počala kolem čtyřicítky (aby si patřičně užila svobody), tak má už rodiče pravděpodobně tak staré, že jí nepomohou(zejména, když má svou matku stejné krevní skupiny) ...a kdo za to může? Ona si užila, tak to teď bohužel musí nějak řešit. Ať si zaplatí chůvu - má určitě lukrativní kariéru. Já jako učitelka lukrativitu u své profese postrádám, takže odmítám riskovat a jít učit jen proto, aby se děti konečně potkaly...Potkat se mohou i na pískovišti:-)..a hlavně beze mne.
K té obezitě - zaběhat si je snad povoleno, není-liž pravda?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.