Městská knihovna v Praze nabízí zdarma a bez registrace více než 1800 titulů ke stažení

neděle 15. března 2020 ·

Městská knihovna v Praze uzavírá od pátku 13. 3. 2020 do odvolání Ústřední knihovnu i všechny své pobočky, včetně pojízdné knihovny. Jedná se o mimořádné opatření proti šíření koronaviru a to na základě rozhodnutí Vlády ČR a vyhlášení nouzového stavu. Na podporu učitelů a studentů ale nabízí více než 1800 titulů ke stažení – zdarma, bez registrace a jakýchkoli omezení.



Dostupnost titulů z české i světové klasiky prózy, dramat i poezie ocení zejména studenti, kteří shánějí četbu ze seznamů doporučených knih. Nabídka je však mnohem širší – detektivky, současná česká beletrie, historické romány, dobrodružné příběhy a řada dalších.


Další informace naleznete zde

2 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
15. března 2020 v 17:38  

1800 titulů ke stažení

Asi se špatně dívám. Nabídku ke stažení zdarma představuje nepříliš přehledné menu s obrázky a cca deseti (maximálně dvaceti) tituly, a ty stáhnout lze. Jak se dohrabat ke zbývajícím 1780 není příliš jasné. Vyhledávání v katalogu funguje, ale nesděluje, zda v katalogu vyhledaný titul je k mání. Z těch vybraných mnou nebyl ke stažení žádný.

Unknown řekl(a)...
26. března 2020 v 21:27  

Dobrý den,
kompletní nabídka e-knih ke stažení, tedy těch zmíněných cca 1800 titulů, je dostupná po kliknutí na seznam E-knihy na stránce www.e-knihovna.cz. Případně můžete využít tento přímý link: https://1url.cz/Dzivr.
Lenka Hanzlíková

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.