Královéhradecký kraj vyzývá firmy, aby pomohly školám

úterý 31. března 2020 ·

Náměstkyně hejtmana Martina Berdychová znovu vyzývá firmy, aby věnovaly elektronické vybavení školám, a to prostřednictvím webu darujmedoskol.cz. Počítače, které tak budou v majetku školy, ředitelé půjčí žákům, kteří nemají techniku potřebnou k online vzdělávání v době, kdy neprobíhá výuka na školách.



Martina Berdychová (vychodocesi2.cz)
„Zavření škol kvůli snahám o zamezení dalšímu šíření nákazy koronaviru je pro vzdělávací systém obrovskou výzvou. O to více, že se na něj školy nemohly dopředu připravit a stále není jasné, jak dlouho bude opatření trvat. Nyní nám digitální technologie nahrazují účast dětí a učitele ve třídě. Znovu proto upozorňujeme na výzvu a web DARUJME DO ŠKOL, který byl otevřen na počátku letošního roku a znovu oslovujeme firmy nebo fyzické osoby, aby nám pomohly a poskytly funkční techniku,“ sděluje k výzvě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Nyní kraj prostřednictvím iniciativy ŠKOLY SOBĚ – DIGITÁLNÍ POHOTOVOST pomáhá se zapojením do online výuky a jednotného komunikačního prostředí všem základním i středním školám všech zřizovatelů (více na webu skolysobe.cz)

„Prosíme firmy, aby nás v tom nenechaly a pomohly nám v zapojení do virtuální výuky co nejvíce dětí. Stále jsou ještě žáci, kteří doma nemají k dispozici potřebnou elektrotechniku,“ dodává náměstkyně Berdychová a současně žádá ředitele a učitele jednotlivých základních škol, aby na webu darujmedoskol.cz v sekci „Potřebuji“ zadali své požadavky, jakou techniku ke svému vzdělávání potřebují. Prostřednictvím online výuky si žáci mohou více organizovat vzdělávací proces sami, ale vyžaduje to i jejich odpovědný přístup. Rodiče spíše kontrolují a podporují tento vzdělávací proces. Navíc v jednotném komunikačním prostředí děti neztrácí sociální kontakt se svou učitelkou/učitelem a spolužáky. A to je v dnešních dnech asi nejdůležitější.

Web, který vznikl v lednu pod záštitou náměstkyně Martiny Berdychové, vzešel z činnosti týmu na podporu digitalizace vzdělávání, který se schází v rámci realizace projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji.


Zdroj: Tisková zpráva Královéhradeckého kraje

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
31. března 2020 v 10:02  

vyzývá firmy, aby věnovaly elektronické vybavení školám

Jo takhle!
Možná kdyby se peníze vyhozené na všechny ty MAPy, KAPy, konference a semináře o vzdělávacích strategiích na příští tři sta padesát let použily na vybavení škol, byly by na tom ty školy nesrovnatelně lépe! Pověnovat by měly především ty organizace, které jsou setrvale přisáty na erární penězotoky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.