Julie Hrstková: Rovnost žen je hloupé téma. Pokud tedy nejste žena

pátek 6. března 2020 ·

„Přesto se dá oficiální podpora rovnosti žen srovnat zhruba s podporou boje proti změnám klimatu. Obojí zastánci „machistického“ vidění světa často zlehčují, případně popírají a ignorují. Oblíbeným argumentem je, že se „to přece změní samo“. Ukázková v tomto směru byla diskuse v Poslanecké sněmovně o Istanbulské úmluvě, která si klade za cíl potírat násilí na ženách a obecně chránit oběti násilí. Donedávna sociální demokrat Jaroslav Foldyna říkal, že jde o neomarxistický paskvil, který diskriminuje muže. Poslankyně Karla Maříková (SPD) se zase obávala o velikonoční pomlázkovou tradici. Proti Istanbulské úmluvě ovšem vystupují i představitelé „středního proudu“. Patrik Nacher (ANO) si třeba myslí, že úmluva může rozeštvávat ženy a muže,“ píše Julie Hrstková v Hospodářských novinách.



Julie Hrstková (repro ČT)
Hrstková mimo jiné píše: 

Nikdo nežádá, aby svět fungoval pod nadvládou žen jako ve filmu Sexmise. Stejně tak nedávají smysl argumenty, že pokud má být žena rovnocenná muži, nikdo jí nepodrží dveře, neuvolní místo a v obavách o svoji budoucnost se s ní raději nebude ani bavit. Normální lidé si dveře na hlavu nepouštějí bez ohledu na pohlaví, a co se týká přednosti kdekoliv, ta je daná nejen pohlavím, ale také věkem či postavením ve společnosti.

Setrvalý boj za genderovou rovnost může unavovat a v některých částech vypadat nesmyslně. Daleko nesmyslnější jsou ale předsudky…



Celý text naleznete zde

1 komentářů:

renives řekl(a)...
6. března 2020 v 16:34  

Naprostý souhlas. Jenže muži NIKDY nebudou chápat, že je svět maskulinní. Proč by měli?
Určitě ale není řešení to genderové bláznění - harašení,třetí pohlaví a zákonný svazek muže a muže!!Mimochodem je zajímavé, že lesby se tam mohutně nedemonstrují:-)
Čínské moudro: "Nebeskou klenbu drží muž i žena. Pokud si jeden z nich bude myslet, že ji udrží sám, spadne jim na hlavu." Už k tomu míříme. Individualistická společnost jinak skončit nemůže.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.