On-line seminář 18.12.: Problémy nadaných žáků s učiteli a problémy učitelů s nadanými žáky

pondělí 16. prosince 2019 ·

Jana Škrabánková nabídne popis a rozklíčování některých situací, k nimž by nemuselo ve školách docházet, kdyby učitelé věděli, s jakými vlastnostmi nadaných žáků se mohou setkat, a kdyby měli znalosti, jak v takových modelových případech reagovat a postupovat.



Anotace setkání: 

Nadaní žáci tvoří menšinu žáků v českých školách stejně, jako jinde ve světě. To ale neznamená, že bychom tuto menšinu měli přehlížet, že bychom měli podléhat nesmyslným mýtům, které se k nadaným žákům váží a kterými se mnozí lidé řídí. Bohužel, někdy se k těmto lidem řadí i učitelé. Pak vznikají problémy. Neinformovanost učitelů o nadaných žácích na mnoha školách stále přetrvává, i když se tento stav pozvolna lepší. Je to ovšem běh na dlouhou trať. Přesto by řada vzájemných problémů nastávat nemusela – stačí se navzájem respektovat, tolerovat, a hlavně mít dostatek informací. Webinář nabídne popis a rozklíčování některých situací, k nimž by nemuselo ve školách docházet, kdyby učitelé věděli, s jakými vlastnostmi nadaných žáků se mohou setkat a kdyby měli znalosti, jak v takových modelových případech reagovat a postupovat.

Setkání je určeno 

- učitelům a učitelkám v základních školách a dalších zařízeních pro školní děti
- každému, kdo se zajímá o vzdělávání nadaných dětí

Setkání se uskuteční ve středu 18. 12. 2019 od 20:00 na Metodickém portálu RVP.CZ. 


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.