Do stávky se podle odborů zapojila, či ji podpořila víc než půlka škol. Zavřeno zůstalo ale jen 1221 škol

středa 6. listopadu 2019 ·

Kvůli stávce zůstalo dnes zavřeno 1221 škol. Více než 2700 škol omezilo provoz. Téměř tři tisícovky dalších institucí sice nestávkovaly, stávku ale nějak podpořily. Na tiskové konferenci to dnes řekla místopředsedkyně školských odborů Markéta Seidlová. Do protestu se tak podle ní zapojila víc než polovina škol v Česku. Podle odborářů vláda neplní slib o růstu učitelských platů, který dala. Odbory proto chtějí ještě jednat ve Sněmovně, aby se ve druhém čtení státního rozpočtu zvýšilo množství peněz určených pro učitele. Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde

1 komentářů:

L.snirch řekl(a)...
6. listopadu 2019 v 19:46  

Jediný relevantní údaj o stávce je, kolik z cca 220 000 pedagogů a nepedagogů za dnešek nebralo plat, bo stávkovalo.
Všechno ostatní jsou povídačky ovčí babičky.
Zveřejní to odbory či MŠMT?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.