Platy učitelů se liší kraj od kraje. Příští rok by se měly částečně srovnat

středa 23. října 2019 ·

Data z roku 2018 ukazují v průměru nejvyšší částku ve Středočeském kraji, a to 37 633 korun, naopak Zlínský kraj byl na tom s částkou 35 346 korun nejhůř. Rozdíl je víc než dva tisíce korun, stát přitom na každého žáka posílá stejnou částku peněz. Reportáž přináší Česká televize.



Robert Plaga (msmt.cz)
Kraje až doteď mohly finančně zvýhodnit některé vzdělávací obory nebo typy škol, záleželo i na tom, kolik bylo v jednotlivých krajích žáků. Ředitelé tak někde na nenárokové složky platu pro pedagogy neměli.

Od ledna to změní nový způsob financování. Peníze budou školy dostávat podle maximálního počtu odučených hodin. „Za srovnatelnou práci na srovnatelné škole bude mít ředitel k dispozici stejný objem prostředků, který mezi kantory může rozdělit, ať je to v Libereckém, Zlínském, nebo jakémkoliv jiném kraji,“ uvedl ministr školství Robert Plaga (ANO).


Celý text a reportáž ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.