Příliš zbrklá technika. Do části škol míří nový předmět, ví se o něm málo

pondělí 2. září 2019 ·

Poprvé po třinácti letech by se měli od nového školního roku žáci učit úplně nový školní předmět, i když zatím jen v „testovacím režimu“ a jen na 20 až 30 školách. Má se jmenovat technika a podle plánů ministerstva školství by na něj v rozvrhu školáka na 2. stupni měla vyjít jedna hodina týdně, případně dvouhodinovka jednou za čtrnáct dní. Tématem se zabývá iDNES.


I když ministerstvo školství mluví o pilotním ověřování, půjde zatím spíše o opatrné oťukávání možností. Definitivní podoba techniky totiž ještě není hotová. Školy, které se do projektu už od září zapojí, budou postupně zkoušet, jak by se do budoucna mohl nový předmět vyučovat.

Na rychlé zavedení techniky už od svého dubnového nástupu hodně tlačil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Slíbil také, že během dvou let se technika bude učit na všech školách. Jenže si to možná představuje až příliš jednoduše. Základních škol je téměř pět tisíc a řada nemá ani základní vybavení.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.