Martin Rychlík: Pan čestný profesor

pondělí 22. července 2019 ·

Inženýr Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, v minulých letech proslul svými jasnými názory na kvalitu školství a vzdělávání. V médiích tak neváhal počastovat „zbytečné“ absolventy humanitních oborů, radí s nastavením maturit, horuje pro technické školy a vyjadřoval se i k tomu, jak je zapotřebí aplikovaný výzkum na úkor základního… No a pak je tu ještě jeho jiný výrok, že by studenti demonstrující proti změnám klimatu měli spíš dostat „přes držku“.


Jaroslav Hanák (repro ČT)
Nyní jsme se dozvěděli – z oficiálního webu i Twitteru svazu –, že Hanák „získal čestnou profesuru oxfordské Akademické unie“. Letitého pečovatele o české školství to tak nadchlo, že se nechal s diplomem a v hábitu ve stylu bradavických kouzelníků z Nebelvíru i zvěčnit, přičemž mu zjevně učarovalo slovo OXFORD. Poté, co na tuto taškařici s vyčuranou ukrajinskou firmou z Milána upozornil novinář Martin Marek, se strhla mediální mela a z prezidenta se stala jakási komická figura, která se neváhá věru prazvláštně hájit.

„Organizace (EBA parazitující na slávě Oxfordské univerzity) mě oslovila přes e-mail... Nic jsem si o nich nehledal... Jak to bylo napsané, tak to nevypadalo špatně... Byli tam samí bohatí lidé (včetně majitele zlatého dolu z Ghany)... Platil jsem ceremoniál, ubytování a letenky. Jestli je v tom cena diplomu, to nevím...“ Svatá prostoto!


Celý text naleznete v Lidových novinách

7 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
22. července 2019 v 14:51  

Na Plzeň, Vávro, na Plzeň! :)))

Q. E. D. řekl(a)...
22. července 2019 v 16:55  

Ten člověk je tak hloupý, že bych rád viděl jeho diplomku. Tedy jestli má vůbec reálný inženýrský titul, možná dostal v té době fax s nabídkou čestného inženýrství Sovětské průmyslové akademie věd. :)

Pavel Doležel řekl(a)...
22. července 2019 v 17:12  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Michal Komárek řekl(a)...
22. července 2019 v 17:19  

Pane Doležele, víte, že tento termín neprojde... Navíc byl tedy ten komentář hodně mimo téma...

Simona CARCY řekl(a)...
23. července 2019 v 7:36  

jojo, to byly tenkrát velký titulky v Rudém právu: NEPROŠLI!
A zase se ta doba vrací za pomoci věrozvěstů jako je tento.

laimes řekl(a)...
23. července 2019 v 10:28  

starého psa novým kouskům nenaučíš

Ivo Mádr řekl(a)...
23. července 2019 v 14:43  

Pěkně si pan Hanák naběhl.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.