Ani půl roku po zavření Richtrovek ministerstvo školství nerozhodlo , co s nimi bude

pondělí 17. června 2019 ·

Po stezce Čertovy schody, která vede z Pece pod Sněžkou na krkonošské hřebeny, denně projdou stovky, o víkendech i tisíce lidí, přesto dveře Richtrových bud na oblíbené trase zůstávají zavřené. Od chvíle, kdy jejich provoz Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) uprostřed zimní sezony ukončil, uplynulo více než půl roku a k žádnému hmatatelnému posunu nedošlo. Reportáž přináší MF DNES.


Komplex dvou bud s celkem 109 lůžky zůstane podle všeho zavřený ještě několik dalších měsíců. O nečekaném uzavření známé boudy v polovině ledna jako první informovala MF DNES. Institut ukončil provoz údajně z ekonomických důvodů, tehdejší vedoucí střediska Petr Kořínek musel zrušit zarezervované pobyty a hostům vrátit peníze. Už od loňského podzimu přitom podle něj byla všechna lůžka zamluvená téměř na celou zimní sezonu. Ministerstvo školství, pod který NIDV spadá, argumentovalo provozní ztrátou blížící se tři čtvrtě milionu korun, podle bývalého provozního byly Richtrovky ještě v polovině loňského roku ve výrazném plusu.

V únoru sice ministerstvo vyloučilo, že chystá prodej hlavní budovy s 27 pokoji a sousední Červené boudy, uvažovalo o tom, že ji vezme NIDV a zařadí pod jinou organizační složku. Stále však nepřišlo s žádným řešením. Nedávno zrekonstruované boudy zůstávají zavřené a jejich budoucnost dál nejasná.

„Národní institut pro další vzdělávání jako subjekt, který má právo hospodařit s objektem, v současné době o opětovném otevření neuvažuje. Ve spolupráci s ministerstvem školství však intenzivně analyzuje alternativní možnosti,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí rezortu školství Aneta Lednová.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.