Ministr Plaga ustoupil ředitelům – funkce zástupce ředitele pro praktické vyučování se rušit nebude

pátek 17. května 2019 ·

Ředitelé škol se vzbouřili proti nápadu ministra školství Roberta Plagy (ANO) na zrušení funkce zástupců ředitelů pro praktické vyučování. Práce zástupců je pro studenty velmi důležitá a školy tvrdí, že si bez nich fungování nedokážou představit. Tito zástupci totiž studentům domlouvají praxi ve firmách, dohadují podmínky, za jakých budou pracovat, a dohlížejí na to, jak se jim ve firmách daří. Plaga nyní tvrdí, že ředitele vyslyšel a chystaný návrh se nakonec odborných zástupců nedotkne. Informuje deník Aktuálně.


Robert Plaga (msmt.cz)
V připomínkovém řízení se nedávno objevila novela nařízení vlády o přímé vyučovací činnosti pedagogů, kterou tam poslal ministr školství Plaga. Z této novely byla funkce zástupců ředitele pro praktické vyučování zcela vypuštěna.

Po jednání s řediteli Plaga svůj plán přehodnotil. Nejdřív říkal, že zrušení funkcí ještě zváží. Nyní tvrdí, že se novela zástupců ředitelů pro praktickou výuku vůbec nedotkne.

"Záměrem bylo dát do souladu snížení přímé vyučovací povinnosti zástupců ředitele s novým modelem financování. Po diskusi s řediteli škol se ukázalo, že původně navržené parametry by mohly vést ke zhoršení situace na některých školách. S ohledem na tato zjištění nebudou úpravy týkající se zástupců ředitelů součástí návrhu nařízení," sdělila mluvčí resortu Aneta Lednová.



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
17. května 2019 v 8:01  

Když se opouští plánovaná hloupost, není nejlepší, vyhlašovat to jako ústupek rozumnějším.

poste.restante řekl(a)...
17. května 2019 v 8:09  

Už sám fakt, že o tom někdo vůbec uvažoval, svědčí o totální nekompetentnosti buďto přímo ministra, nebo přinejmenším části jeho poradního týmu.

Jasný a konkrétní důkaz o tom, že resort školství "řídí" lidé, kteří o realitě našich škol nemají ani ponětí.

Josef Soukal řekl(a)...
17. května 2019 v 21:17  

Šetří se kvůli tomu, aby se mohlo přidat učitelům. Nakonec si zřejmě to zvýšení platů prostě sami zaplatíme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.