Inkluze u nás funguje, nelíbí se mi plánované omezení od ministerstva, říká český ředitel roku Jiří Vymětal

pondělí 25. března 2019 ·

"Ředitel není jenom manažer, je to i lídr. Nemůže být proto zavřený v ředitelně a věnovat se papírování na úkor učitelů a žáků. Snažím se mít pořád otevřené dveře, ať za mnou mohou všichni kdykoliv přijít. Ať už něco vyřešit nebo si jenom udělat kávu," říká ředitel olomoucké základní školy Svatoplukova Jiří Vymětal v reportáži Hospodářských novin. Vymětal zvítězil v anketě Ředitel roku.

Jiří Vymětal, vpravo (olomouc.eu)

Předtím než se stal ředitelem, učil ve školách na Olomoucku dvanáct roků český jazyk, dějepis, občanskou i hudební výchovu.

Vymětalova škola podporuje začleňování dětí s individuálními potřebami - v rámci inkluze navštěvuje školu přes dvacet procent dětí. I proto se Vymětalovi nelíbí, že chce ministerstvo školství vyhláškou redukovat počet asistentů pedagoga.

"V některých třídách máme dva asistenty, protože někteří žáci potřebují odlišné tempo. Nelíbí se mi, že by mělo dojít k redukci maximálně na jednoho asistenta," říká Vymětal.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
25. března 2019 v 12:30  

1/učitel jest manager ,a proto by pro tuto funkci mělo být kromě vš vzdělání i vš vzdělání managerské (marketingové,ekonomické)
2/ředitel neředí ale řídí (v cirkuse, kde vše muselo klapat, měli řiditele)
3/ředitelna není kavárna ani nádraží ale velitelské stanoviště
4/řediteli se nemá co líbit či nelíbit,ředitel si musí umět poradit

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.