Přibývá záškoláků, děti selhávají, inkluze nefunguje, tlačí ji neziskovky, říká Jiří Pilař

pondělí 3. prosince 2018 ·

Retardovanému dítěti, které vzdělávání nechápe, nepomůže ani deset asistentů, rozboří hodinu, je neúspěšné a neučí se, pak chodí po ulicích a páchá trestnou činnost, kritizuje Jiří Pilař z Asociace speciálních pedagogů. Ministerstvo školství podle něj vehnalo učitele do předem prohrané bitvy. Spoustu učitelů nezvládá už děti v první a druhé třídě, metodici, kteří inkluzi chystali, vůbec nebyli v praxi, říká Pilař. Ministerstvo školství prý podléhá tlaku neziskových organizací. Ty chtějí realizovat inkluzi šmahem a hned, dodává. Rozhovor přináší DVTV.




Rozhovor ke stažení naleznete zde

2 komentářů:

Ivo Mádr řekl(a)...
3. prosince 2018 v 16:38  

S tímto se dá souhlasit, protože je to každodenní realita. Politici, různí teoretici, "odborníci na vzdělání" z řad neziskovek jsou naprosto odtrženi od běžného života. Oponenti jsou okamžitě označováni za xenofoby, rasisty, odpůrce demokracie, které je třeba okamžitě odstranit ze školství.

Radek Sárközi řekl(a)...
3. prosince 2018 v 22:56  

Institut pro sociální inkluzi dá něco na svůj Facebook a redaktor se na to ptá hosta? :-o

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.