Matematika pro život. Seminář na ČVUT představí učitelům její praktické využití

sobota 29. prosince 2018 ·

Představit učitelům základních a hlavně středních škol argumenty pro studium matematiky a vůbec její praktické využití v životě, aby ji dokázali zprostředkovat žákům. To je cíl semináře Matematika pro život, který pořádá Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská (FJFI) ČVUT v Praze spolu s Pedagogickou fakultou Univerzity Karlovy (UK). Informují Novinky.cz.


Jan Vybíral (cvut.cz)
„Veřejnost se mnohdy matematiky obává a zavrhuje ji s tím, že lidem stačí to, co se naučili na základní škole,“ uvedl Jan Vybíral z katedry matematiky FJFI, který akci připravuje. Nicméně podle něj je matematika mimořádně zajímavý obor, který nalezne uplatnění v mnoha oborech lidské činnosti, ať už jde o zpracování obrazu, medicínu, biologii, modelování různých situací, například v dopravě a mnoha dalších oblastech.

„A právě to chceme učitelům ukázat, aby to mohli následně využít jako způsob motivace svých studentů a žáků,“ vysvětlil Vybíral.

Celodenní akce proběhne v pátek 25. ledna 2019 v budově FJFI v ulici Trojanova 13.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
29. prosince 2018 v 10:39  

a ti učitelé jsou snad nějací idioti?

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
29. prosince 2018 v 21:28  

spolu s Pedagogickou fakultou Univerzity Karlovy

To jako že tam studentům během studia "její praktické využití" nepředvedli?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.