Julie Hrstková: Bezdomovci za stovky miliard

pondělí 10. prosince 2018 ·

„Umíte si představit, že v průběhu posledních dvaceti let utrácíte zcela plánovitě a řízeně miliardu každý měsíc a najednou zjistíte, že nemáte tušení, co se s těmi všemi penězi stalo, a pokud náhodou ano, tak se jen při pomyšlení na to červenáte až za ušima? Českému státu se ale přesně tohle stalo. Dvě stě třicet dva miliard korun investoval do podpory bydlení. A výsledek? Počet vyloučených lokalit a počet lidí, kteří v nich žijí, raketově roste. V ubytovnách žije zhruba dvacet tisíc dětí, které nemají šanci zapadnout do „normálního světa“ a které se kvůli otřesným podmínkám, ve kterých žijí, nemohou normálně učit a rozvíjet,“ píše Julie Hrstková v Hospodářských novinách.


Julie Hrstková (repro ČT)
Češi, kteří pocházejí z chudé rodiny, jsou chudobou ohroženi až třikrát častěji než ti, jejichž rodina problémy neměla. Jestliže se v průměru nějaká forma chudoby týká 22 procent mladých lidí do třiceti let, u potomků z vyloučených lokalit se dotýká i přes výbornou ekonomickou situaci většiny. Chudoba se dědí a drží se jak klíště dalších generací.






Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.