Řidič autobusu vrazil drzému školákovi facku, vyvolal spor o trestání dětí

sobota 22. září 2018 ·

Výchovná facka, nebo nepřijatelné násilí na dítěti? Na tom se nyní neumějí shodnout Francouzi u události z Paříže, kde rozčilený řidič autobusu uhodil podle svých slov drzého chlapce. Zatímco matka dítěte sepsala stížnost a dopravní podnik nařídil disciplinární řízení, na internetu se za muže postavilo přes tři sta tisíc lidí. Informuje iDNES.cz.


Incident z 13. září začal ve chvíli, kdy dvanáctiletý chlapec přebíhal cestu a snažil se doběhnout ujíždějící spoj na druhé straně silnice. Přehlédl však autobus v opačném směru. Řidič vozu proto musel šlápnout na brzdu a chlapce napomenul, aby dával pozor.

Místo omluvy se však dočkal vulgarit. „Drž hubu a jeď,“ odpověděl mu totiž školák. Což řidič nevydržel, vyběhl z autobusu a drzému chlapci vrazil facku. Právě v tu chvíli začíná video, které natočilo pravděpodobně jedno z přihlížejících dětí.

Řidičovo chování nyní prošetřuje pařížský dopravní podnik RATP, který také takové řešení situace odsoudil coby porušení firemních zásad a hodnot. Použití násilí vůči dítěti už odsoudil i místní starosta či francouzská ministryně dopravy, která uvedla, že „není normální fackovat dítě“. Řidičovi kolegové to však nevidí tak jednoznačně a za svého kolegu se postavili. Na internetu spustili petici na podporu řidiče a za pouhý týden nasbírali přes 300 tisíc podpisů.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
22. září 2018 v 18:35  

Víc takových řidičů, i u nás.

Ivo Mádr řekl(a)...
23. září 2018 v 20:59  

Ideální je zastavit autobus(téměř všechny mají kameru), vysvětlit cestujícím !"proč nelze pokračovat" a zavolat policii. Škodu pak nechat uhradit rodičům.

mirek vaněk řekl(a)...
24. září 2018 v 22:17  

Těžko posuzovat. Škoda, že nemá autobus zvukový záznam. Pokud hodlá školák jednat s řidičem jako rovný s rovným, nelze se divit řidiči, že jedná podobně.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.