Za nenávistné výroky o dětech z Teplic je obžalována 26letá žena

pátek 31. srpna 2018 ·

Kvůli nenávistným komentářům k fotce žáků první třídy školy v Teplicích byla obžalována 26letá žena z Tachova. Uvedla to Česká televize na základě vyjádření Ondřeje Wendlera z tachovského Okresního státního zastupitelství. Do zmíněné třídy chodí převážně romské, vietnamské a arabské děti. Diskutující na internetu v komentářích k fotce třídy navrhovali poslat prvňáčky do plynu nebo do třídy hodit granát. Informuje ČTK.


Fotografie dětí z teplické školy zveřejnil loni na podzim místní Deník v tištěném vydání i na webu v rámci seriálu snímků prvňáků z různých škol. Poté se fotka objevila i na sociálních sítích, kde někteří lidé začali děti označovat například za malé sebevražedné atentátníky či navrhovali v souvislosti s tím, že škola sídlí v Plynárenské ulici, posílat děti do plynu. "Tam by sednul granát jak pr... na prkýnko," zněl další z mnoha komentářů. Výhrůžky směřovaly i proti učitelům a vedení školy.

Žena z Tachova se podle obžaloby dopustila trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, za což jí hrozí až tři roky vězení.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
1. září 2018 v 18:42  

Vyvodit z publikovaných výroků, že "navrhovali poslat prvňáčky do plynu" vyžaduje ovšem značné interpretační umění. A obžalovat za jakýkoli písemný projev z "trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci" předpokládá svérázné chápání slova "násilí". ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.