Petr Honzejk: Trestně stíhanému premiérovi se rozpadá vláda kvůli opisování v diplomkách

čtvrtek 26. července 2018 ·

„Třetí ministr Babišovy vlády má problém kvůli opisování v diplomové práci. Po Taťáně Malé a Petru Krčálovi dohání minulost ministra obrany Lubomíra Metnara. Jeden by měl tendenci jásat, že pokud se za pochybení tohoto typu odstupuje, znamená to, že do české politiky dorazily západní etické standardy. Jenže pomalu. Celá letní opisovací aféra má několik rovin – politickou, etickou, společenskou. A všechny jsou zatíženy nemalou dávkou pokrytectví,“ píše Petr Honzejk v Hospodářských novinách.


Petr Honzejk (twitter.com)
Honzejk mimo jiné píše:

Nejprve k pokrytectví politickému. Zkuste si říci větu „Trestně stíhanému premiérovi se rozpadá vláda kvůli opisování v diplomkách“ a nepropadnout přitom pocitu, že je to vlastně absurdní divadlo. Hrajeme si na Západ, kde politici odstupují kvůli etickým pochybením, přičemž ten největší etický průšvih, kterým je v mnoha ohledech sám předseda vlády, přehlížíme. Je to trochu, jako když v devadesátých letech ukrajinští policisté na Donbasu snaživě měřili autům na silnici emise, přičemž vedle dýmala obří elektrárna bez jakéhokoliv filtru.

Pokrytectví společenské. „Tam, kde hynuli sobi, Čech se přizpůsobí,“ zpívá se v cimrmanovské hře Dobytí severního pólu. Ano, přizpůsobivost je klíčová národní vlastnost. A tak není divu, že pokud žijeme v prostředí, kde panuje obsese tituly a kde se vyžaduje vysokoškolské vzdělání na kdeco, se dost Čechů zkrátka přizpůsobilo podmínkám a vyrazili cestou nejmenšího odporu. Prostě vyžadovanou diplomku opsali.


Text naleznete zde

1 komentářů:

Ivo Mádr řekl(a)...
27. července 2018 v 12:17  

A ještě tak mrknout na závěrečné práce poslanců. Z veřejně dostupných zdrojů lze dohledat výsledky třeba práce pana Chovance, Bendy,...Jde jen o špičku ledovce.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.