Facebook nehodlá na své síti mazat falešné zprávy

sobota 14. července 2018 ·

Americká internetová společnost Facebook nehodlá na své sociální síti mazat falešné zprávy. "Umožníme je lidem zveřejnit jako způsob vyjádření, nebudeme je však zobrazovat v čele vybraných příspěvků," uvedla mluvčí podniku. Počet zhlédnutí příspěvků považovaných za falešné zprávy by se tak měl podle firmy snížit o zhruba 80 procent. Informuje ČTK.


Role facebooku při šíření falešných zpráv se podle BBC dostala do centra pozornosti poté, co se objevily důkazy, že Rusko se prostřednictvím této sociální sítě snažilo ovlivnit voliče ve Spojených státech.









Celý text naleznete zde

1 komentářů:

PP řekl(a)...
14. července 2018 v 16:52  

:D Bylo by to směšné, kdyby to nebylo k pláči. A v čele cenzorů - česká škola. Jak příznačné.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.