Čunkovi kritici skončili jako ředitelé škol. Není v tom politika, tvrdí kraj

úterý 26. června 2018 ·

Pět ředitelů středních škol ve Zlínském kraji neobhájilo své funkce v takzvaných rekonkurzech. Jsou mezi nimi i dva dlouholetí kritici hejtmana Jiřího Čunka. „Nevím o tom, že bychom měli nějaké zásadní spory. Tyto věci neposuzuji osobně,“ reagoval Čunek. Spojitost odmítá i krajský radní odpovědný za školství Petr Gazdík. Reportáž přináší MF DNES.


Jiří Čunek (kr-zlinsky.cz)
Změna se týká vsetínského gymnázia a střední a vyšší odborné zdravotnické školy, které 14 let vede Dalibor Sedláček. Dlouhé roky je členem zastupitelstva ve Vsetíně za ČSSD. V minulosti dosáhl na pozice místostarosty města a krajského šéfa strany. S Jiřím Čunkem se zásadně neshodl při slučování škol před pěti lety a názorový rozkol vyvrcholil o rok později při bouřlivé volbě starosty...

Nakonec se Čunek starostou stal a vzápětí vyměnil vedení městských společností, v nichž figurovali jeho političtí oponenti z ODS, TOP 09 i ČSSD. Nyní Sedláček končí i jako ředitel gymnázia. „Přihlásil se kandidát, který měl mimořádné kvality i kvalitní koncepci,“ zdůvodnil Gazdík.

Rozhodnutí ještě není definitivní, poslední slovo bude mít krajská rada, která zasedne 9. července. Verdikt vynese i nad ředitelem Střední odborné školy Josefa Sousedíka Josefem Slovákem. Bývalý náměstek hejtmana a krajský radní pro školství za ODS je také dlouhodobým členem vsetínského zastupitelstva a ve stejné době jako Sedláček skončil v dozorčí radě městské společnosti.

Rekonkurz letos absolvoval dvakrát. Poprvé komise rozhodla, že má školu řídit dál. Krajská rada následně verdikt zamítla a vypsala novou soutěž... Slovák stál 20 let v čele školy, jež se postupným slučováním několika škol stala učilištěm s největší nabídkou oborů v regionu.

Celý text naleznete v MF DNES

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...
26. června 2018 v 12:26  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Unknown řekl(a)...
26. června 2018 v 13:36  

ale ale pane komárku,copak,to ta pravda je tak nepříjemná?

Michal Komárek řekl(a)...
26. června 2018 v 13:50  

laimes28

Tvrzení ve Vašem příspěvku nebyla nijak doložena. Nejsem schopen posoudit, zda byla v principu pravdivá. Nicméně v této podobě vypadají spíše jako pomluva, osobní útok a tedy něco, co sem nepatří. Hezký den!

Unknown řekl(a)...
26. června 2018 v 14:20  

tvrdil jsem,že byli političtí partneři,pan čunek dlouholetý starosta města a pan slovák,radní města i krajský radní pro školství a mnohaletý náčelník ods,to není žádná pomluva,a že zlikvidovali= sloučili několik škol není také pomluva,můžete si to ověřit,prosím:nejprve došlo ke sloučení stavebního učiliště pana slováka se zemědělským učilištěm,ředitelem sloučených škol byl pan slovák,při tom došlo k likvidaci zš,spadající do kompetence pana starosty (sousední budova a pozemky se zem učilištěm) ,pak bylo připojeno strojírenské učiliště bývalé zbrojovky (tč již soukromý subjekt) a nakonec připojena soš obchodní ,jejíž budova byla před připojením a vystěhováním žáků nově opravena,jak se zužitkovaly pozemky a majetek slučovaných škol vám popisovat nebudu to by se vskutku dalo vyložit jako hnusná pomluva,napsal jsem snad něco , co lze označit za pomluvu?mimochodem manželka pana slováka jest skutečně ředitelkou zž,to také není pomluva

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.