BARCAMP 2018: Kánon. (Otázka kánonu, osnov, kulturního vědomí a národní tradice je ve vzdělávání všudypřítomná)

čtvrtek 7. června 2018 ·

Jak školní znalosti ovlivňují náš vztah ke světu a k domovině? Jací lidé se z nás stávají pod vlivem učebnic? Jak se promění dětský obraz světa, když s nimi vycestujete za hranice a necháte je v cizí zemi chodit do školy? Stěžujeme si, že mladí nečtou – nemělo by nás ale spíš trápit, co čtou? A kdo určí, co by měli číst? Jak se určí, kdo smí na gymnázium a kdo ne? A proč je věta Vraťte do osnov dílny lživá?

Otázka kánonu, osnov, kulturního vědomí a národní tradice je ve vzdělávání všudypřítomná. Jak s tím zacházíte jako učitelé? Jak to vnímáte jako rodiče? Na tyto otázky budeme hledat odpověď během soboteckého Barcampu 2018.

Přijeďte se s námi rozdělit o svoje zkušenosti, postupy a názory. Sobotecký BarCamp je určen hlavně učitelům, studentům pedagogických fakult a širší veřejnosti, která se zajímá o současnost českého školství. Jedná se o neformální jednodenní konferenci, do které se můžete přihlásit i vy se svými příspěvky. Letos se uskuteční již po páté.

Příspěvky by neměly přesáhnout 15 minut.

Garantem programu je dlouholetý návštěvník Šrámkovy Sobotky, sémiotik, analytik a otec dvou dětí Josef Šlerka.

BARCAMP proběhne 1. července.

Další informace a možnost přihlášení zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.