Ředitel školy Tomáš Augustýn: Chystá se návrat koly a koblih do škol? Pevně doufám, že pamlsková vyhláška nebude zrušena

pátek 6. dubna 2018 ·

„Když se mě někdo zeptá, co udělala ministryně školství Valachová dobře, odpovím kromě otevření otázky platů pedagogů, že zavedla pamlskovou vyhlášku... Zákaz tak dostaly sladké nápoje, kola, bagety s hromadou dresinku, párky v rohlíku, brambůrky, koblihy a jiné pochutiny. Řediteli škol byla hojně kritizována, já jsem ji však přijal s radostí,“ píše ředitel základní školy Tomáš Augustýn pro Respekt.cz.


Tomáš Augustýn (twitter.com)
Jedni kritikové tvrdili, že když si to děti nekoupí ve školním bufetu, tak to koupí za rohem v obchodě. Tak jsem si říkal, jestli bychom teda v těch školách neměly prodávat i cigarety a lahváče, protože ty by dětem možná v tom obchodě za rohem taky prodali. A nebo pěkně ubalené jointíky trávy, se kterými na ně u školy taky možná někteří číhají...

Kudy chodím, tudy říkám, že škola má jít příkladem. Žáky učíme o zdravém způsobu života, o zdravém stravování, odpovědném spotřebitelství a pak jim v bufetu dáme vybrat párek v rohlíku, umělou bagetu nebo koblih?..

Ministr školství se nyní zabývá revizí vyhlášky. Pevně doufám, že nebude zrušena, ale jen mírně upravena a na děti nebudou útočit automaty na kolu a bufety plné dresinku a koblih.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.