Experti hodnotili naplňování Strategie vzdělávání 2020

sobota 14. dubna 2018 ·

U příležitosti zveřejnění externího hodnocení dosavadního naplňování Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 (Strategie 2020) se dnes na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze uskutečnil odborný seminář. Hlavními tématy semináře byly tři klíčové priority ​Strategie 2020: snižování nerovností ve vzdělávání, podpora kvalitní výuky a učitele jako jejího klíčového předpokladu a odpovědné a efektivní řízení vzdělávacího systému.


Členové expertní skupiny na semináři představili výsledky vyhodnocení naplňování Strategie 2020 v polovině její platnosti, ​přičemž tato hodnotící zpráva byla dvanáctičlenným expertním týmem zpracováno v průběhu roku 2017. "Seminář představuje podrobnější prezentaci odborneho hlediska na dosavadni naplnovani Strategie, ktere pripravila skupina expertu. Tyto vystupy prinaseji pro MSMT dulezite poznatky pro další směřování Strategie 2020," uvedl státní tajemník MŠMT Jindřich Fryč.

Expertní tým považuje strategické priority vymezené ve Strategii 2020 nadále za vysoce relevantní a stále aktuální. Stejně tak hodnotící tým považuje za relevantní většinu specifických cílů a navržených opatření. Experti MŠMT dále doporučili zásadně zlepšit kvalitu řízení v oblasti vzdělávání na všech úrovních a komunikaci mezi všemi aktéry. Ministerstvo by rovněž mělo obrátit pozornost k oblastem, které jsou velkou výzvou pro vzdělávací politiku v budoucím období a které bude třeba dále rozpracovat.

V návaznosti na proběhlý seminář MŠMT následně plánuje intenzivně jednat se všemi klíčovými aktéry vzdělávací politiky a v rámci přípravy nové strategie, popř. aktualizace Strategie 2020, uskutečnit další akce, například kulaté stoly či diskuzní panely.

Hodnotící studie Strategie 2020 je ke stažení zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
14. dubna 2018 v 7:01  

to musí být skvělí experti

Unknown řekl(a)...
14. dubna 2018 v 7:04  

Strategie (z řeckého strategos, generál < stratos (vojsko, výprava) + agein, vést) je dlouhodobý plán činností zaměřený na dosažení nějakého cíle.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.