Do projektu proti šikaně "Nenech to být se" zapojilo 846 škol

pátek 30. března 2018 ·

Do projektu Nenech to být, který dává dětem možnost na webu upozornit na šikanu mezi spolužáky, se za rok jeho fungování zapojilo 846 škol. Žáci přes něj poslali 978 oznámení. ČTK o tom informovala mediální zástupkyně projektu Regina Jandová. Projekt loni spustili studenti z gymnázia Brno Vídeňská. Podpořilo ho ministerstvo školství a Linka bezpečí.


Regina Jandová (linkabezpeci.cz)
Celkem je v Česku přibližně 5500 základních a středních škol, na které chodí zhruba 1,34 milionu žáků. Autoři projektu nyní shání peníze na kampaň, kterou by chtěli projekt dostat do většiny škol v Česku.

"Zároveň se chceme zaměřit na rozšíření povědomí o aplikaci hlavně mezi samotnými studenty. Zvažujeme i expanzi na Slovensko, odkud nás kontaktuje mnoho škol i dětí," řekl spoluautor projektu David Špunar.

Na webu Nenech to být mohou děti anonymně nahlásit nejen šikanu, ale i drobnější potíže se vzájemným chováním spolužáků. Záměrem je zabránit rozvoji šikany do násilných forem a pokusit se ji řešit hned v zárodku. Školy se musí do systému registrovat. Sami studenti či rodiče se do systému registrovat nemusí.

Projekt spravuje Linka bezpečí, která zároveň slouží jako pojistka pro případy brutální šikany nebo eskalujících problémů.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
30. března 2018 v 10:01  

řešení problému jest zcela jednoduché ,členové kolektivu musí být neustále zaměstnáni,musí být pravidla a jejich plnění se musí vyžadovat,to je celé tajemství nepořádkem a laxností si šikanu sami vyrábíme a podporujeme a pak se v ní rachňáme

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.