Nová kampaň láká ke studiu řemesel i maminky

středa 24. ledna 2018 ·

Učňovské obory v celém Česku skomírají a pravdivé rčení, že řemeslo má zlaté dno, jako by stále k zaplnění školních lavic nestačilo. Moravskoslezský kraj se proto ve své nejnovější a moderně pojaté kampani rozhodl ke studiu řemesel lákat nejen samotné žáky osmých a devátých tříd, ale také jejich rodiče. „Nová propagační akce bude cílená především na maminky žáků, protože víme, že jsou to hlavně ony, kdo o budoucím povolání dítěte rozhoduje,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro školství Stanislav Folwarczny s tím, že motivační kampaň bude nejen billboardová, ale „poběží“ i na sociálních sítích a internetu obecně. Informuje Deník.cz.


Stanislav Folwarczny (msk.cz)
Folwarczny dodal, že studium řemesel a technického vzdělávání na učilištích podpoří kraj také stipendii, která v současnosti mohou získat žáci čtyř vybraných maturitních oborů a třinácti učebních oborů. Mezi ně patří například i budoucí zedníci, klempíři, montéři suchých staveb či kominíci, kteří tak za úspěšné pololetí mohou získat až osm tisíc korun.

„Jednou ze základních snah celé akce je žákům i rodičům ukázat, že řemesla, která děti už na základní škole baví, je v dospělosti dobře uživí,“ dodal Folwarczny.

Snahu kraje vítají i ředitelé učilišť na Karvinsku, přestože pro řadu z nich není spolupráce se základními školami a rodiči žádná novinka. „Podobné aktivity vyvíjíme už několik let. Kromě takzvaných otevřených dílen či projektu Brána řemeslům otevřená, kdy si mohou žáci a rodiče naší školou nabízené obory vyzkoušet takříkajíc na vlastní kůži, oslovujeme rodiče a školáky i moderní cestou prostřednictvím sociálních sítí a internetu,“ prozradila například Iva Sandriová, ředitelka Střední školy techniky a služeb Karviná.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.