Ministr Plaga předá jmenovací dekrety 52 novým profesorům

pondělí 22. ledna 2018 ·

Ministr školství Robert Plaga (ANO) dnes v Karolinu předá jmenovací dekrety 52 novým profesorům. Mezi jmenovanými je sedm profesorek včetně režisérky Heleny Třeštíkové. Na návrh vědeckých a uměleckých rad univerzit jmenování prezidentovi na konci listopadu doporučila vláda. Prezident Miloš Zeman dekrety podepsal v polovině prosince, oproti některým případům v minulosti Zeman žádného z kandidátů ze jmenování nevyškrtl. Informuje ČTK.


Robert Plaga (msmt.cz)
Nejvíce kandidátů navrhla Univerzita Karlova. Zastoupeni jsou hlavně technici, lékaři a chemici. Je mezi nimi například ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík nebo loňský laureát Ceny Neuron za přínos světové vědě fyzik Jan Peřina. Dalším novým profesorem je držitel šesti Českých lvů za nejlepší kameru Vladimír Smutný.

Procedura jmenování profesorů je ostře sledována od jara 2013, kdy Zeman dlouho odmítal jmenovat profesorem literárního historika Martina C. Putnu. Vadilo mu jeho údajně nevhodné chování na veřejnosti.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.